آذربایجان

درباره کشور

جمهوری آذربایجان (به ترکی آذربایجانی: Azərbaycan Respublikası) بزرگترین کشور قفقاز و در اروپا و در کنار دریای خزر است. کشورهای ایران در جنوب، ارمنستان و ترکیه در غرب، گرجستان در شمال غربی و روسیه در شمال، همسایگان جمهوری آذربایجان محسوب می‌شوند؛ همچنین این کشور دارای مرز آبی با کشورهای ترکمنستان و قزاقستان در کنارهٔ دریای خزر (دریای کاسپین) است.

آب و هوا

از لحاظ آب و هوایی، جمهوری آذربایجان دارای چندین نوع آب و هوای مختلف است. به طوری که از ۱۱ ناحیه آب و هوایی ۹ گونه ناحیه در آذربایجان وجود دارد. درجه هوای متوسط در مناطق جلگه‌ای شمال و شرق کشور تا ۶ سانتیگراد در زمستان و ۳۶ درجه سانتیگراد در تابستان می‌رسد، در حالیکه در مناطق کوهستانی غربی زمستانها تا ۹- در زمستان و ۱۲ درجه سانتیگراد در تابستان می‌رسد. پایین‌ترین دمای مطلق در اردوباد به میزان ۳۳- درجه سانتیگراد و بالاترین دمای مطلق در جلفا به میزان ۴۶ درجه سانتیگراد ثبت شده‌است. به طور کلی شمال و شرق کشور دارای آب و هوای نسبتاً خشک و کوهستانی است در حالیکه منطقه جنوب شرقی آب و هوای مرطوب و ملایم تری دارد. مناطق غربی و شمالی و جنوبی شامل قره باغ و شمال شرقی جمهوری خودمختار نخجوان، دامنه کوههای قفقاز و ناحیه لنکران-آستارا و کوههای تالش بسیار مرطوب هستند. بیشترین میزان بارش سالانه در لنکران و به میزان ۱۶۰۰ تا ۱۸۰۰ میلیمتر و کمترین میزان بارش سالانه به میزان ۲۰۰ تا ۳۵۰ میلیمتر در آبشوران روی می‌دهد. مناطق مرکزی شامل جلگه‌های وسیع مستعد کشاورزی است که توسط رود کورا و ارس آبرسانی می‌شوند.

زبان

زبان رسمی کشور ترکی آذربایجانی می‌باشد. در کنار زبان ترکی آذربایجانی، زبان‌های روسی، ارمنی، لزگی،تالشی و تاتی نیز صحبت می‌شود. ترکی آذربایجانی از نظر تقسیمات زبانی، جزئی از دسته ترکی جنوب باختری و یا ترکی اوغوز می‌باشد. ترکی آذربایجانی، ترکی استانبولی و ترکمنی در گروه ترکی جنوب باختری (اوغوز) قرار می‌گیرند.

شهرها

جمهوری آذربایجان ۷۱ سکونتگاه شهری دارد با این حال فقط ۳ شهر آن دارای جمعیت بالای ۳۰۰٬۰۰۰ نفر است.

  • باکو
  • گنجه
  • لنکران
  • شکی
  • شاماخی
  • آغجابدی
  • سومقاییت
  • فرودگاه‌ها و خطوط هوایی اصلی و پروازهای مستقیم بین ایران و جمهوری آذربایجان

    فرودگاه‌های اصلی جمهوری آذربایجان عبارتند از:

     فرودگاه بین‌المللی حیدر علی‌اف (Heydər Əliyev Beynəlxalq hava limanı) (کد یاتا GYD). بزرگ‌ترین و پرترددترین فرودگاه جمهوری آذربایجان

    • ایران‌ایر: دو پرواز هفتگی در روزهای دوشنبه و پنجشنبه از فرودگاه امام خمینی در تهران به باکو و بالعکس انجام می‌گیرد. مدت پرواز یک و نیم ساعت است.
    • هواپیمایی آذربایجان: پروازهای این شرکت در تمام روزهای هفته از تهران به باکو و بالعکس برقرار هستند. مدت زمان رفت و برگشت یک و نیم ساعت است.
    • هواپیمایی ماهان: سه پرواز در هفته در روزهای چهارشنبه، جمعه و شنبه از تهران به باکو و بالعکس انجام می‌گیرد.


     فرودگاه بین‌المللی گنجه (Gəncə Beynəlxalq Hava Limanı) (کد یاتا KVD).

    • از این فرودگاه پروازهایی از/به باکو، استانبول، مسکو، نخجوان، آنتالیا و سن‌پیترزبورگ انجام می‌شود.

     فرودگاه لنکران (Lənkəran Hava Limanı) (کد یاتا LLK). در جنوب جمهوری آذربایجان و در ۵۰ کیلومتری مرز ایران واقع شده است.

    • از این فرودگاه پروازهایی از/به باکو، مسکو و سن‌پیترزبورگ انجام می‌شود.

     فرودگاه نخجوان (Naxçıvan Hava Limanı) (کد یاتا NAJ). در شهر نخجوان در نزدیکی مرز ایران قرار دارد.

    • از این فرودگاه پروازهایی به مقاصد باکو و مسکو برقرار است
    •  قطار

      در حال حاضر امکان سفر از ایران به جمهوری آذربایجان با قطار وجود ندارد.

      برای ورود به جمهوری آذربایجان از سمت گرجستان می‌توانید بلیط قطار شب را از ایستگاه مرکزی قطار تفلیس خریداری کنید. قطار تفلیس باکو ساعت ۲۱ شب از تفلیس حرکت می‌کند و مدت زمان سفر حدود ۱۳ ساعت به طول می‌انجامد. حداقل قیمت این قطار از ۲۳/۱۴ منات آذربایجان (حدوداً ۱۱ یورو) شروع می‌شود. قیمت کوپه‌های خصوصی و درجه یک بیشتر است. دقت کنید که در قطار غذا سرو نخواهد شد و تنها چای از خدمه قطار قابل خریداری‌ست، پس پیش از مسافرت غذای لازم را خریداری کنید. قطار به تخت خواب، ملحفه، بالش و پتو مجهز است که در اوایل شب به مسافران داده می‌شود. حدود دو ساعت بعد از شروع حرکت قطار به مرز آذربایجان می‌رسد. در اینجا گذرنامه‌های مسافرین توسط پلیس مرزی گرجستان گرفته شده و مهر خروج روی آن ثبت می‌شود. این فرایند در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد حداکثر نیم ساعت به طول می‌انجامد و سپس گذرنامه‌ها به مسافرین بازگردانده می‌شود. قطار دوباره حرکت کرده و بعد از حدود ۱۰ دقیقه به ایست مرزی ورودی جمهوری آذربایجان می‌رسد. در اینجا مامورین مرزی جمهوری آذربایجان وارد قطار می‌شوند و گذرنامه‌های مسافرین بصورت فرد به فرد بررسی می‌شود. پلیس مرزی همچنین از هر مسافر عکس می‌گیرد. این فرایند اندکی طولانی‌تر است. بعد از تمام شدن بررسی گذرنامه قطار دوباره به حرکت افتاده و بین ساعات ۹ تا ۱۰ صبح روز بعد به باکو می‌رسد.

      در نظر داشته باشید که بلیط قطار تفلیس به باکو از طریق اینترنت قابل خریداری نیست و آن را فقط می‌توانید از باجه‌های فروش ایستگاه راه‌آهن تفلیس خریداری کنید.

      جاذبه‌های گردشگری

      جاهای تفریحی و پارک‌ها

      • چرخ‌ و فلک بزرگ باکو:

      این چرخ و فلک بزرگ در بلوار باکو و در کنار دریای خزر واقع شده است که ارتفاع آن ۶۰متر و در آن دویست‌وچهل سرنشین جای می‌گیرند.

      • پارک مرکزی باکو

      جاهای تاریخی

      • ایچری شهر:

      ایچری شهر (İçəri Şəhər) مهمترین مرکز تاریخی و فرهنگی شهر باکو است. شهر باکو در قدیم محصور در قلعه‌ای بوده است که هم اکنون این قلعه حفظ شده است و در قلب شهر باکو قرار دارد به همین خاطر به ایچری شهر معروف است. کوچه پس کوچه‌های این شهر، زیبا و رمانتیک است، بناهای تاریخی از قبل از اسلام تا دوره قاجار را می‌توانید در این کوچه‌ها ببینید. دیدار از این مجموعه را به تمامی توریست‌ها توصیه می‌کنیم. دوربین عکاسی را فراموش نکنید.

      • قیز قالاسی:

      قیز قالاسی (قلعه دختر) در ایچری شر واقع است که با خرید بلیط آن(۲ منات) می‌توانید از بام آن تمام شهر باکو و ساحل را مشاهده نمائید.ارتفاع برج تاریخی مایدن(قیز قالاسی) ۳۵متر بوده و به ۸طبقه تقسیم می‌گردد.

      خیابان‌های توریستی

      • فخری خیابانی (خیابان مفاخر): یکی از زیباترین مزارهای دنیاست که در آن قبر تمام مفاخر (فرهنگی، هنری، تاریخی) آذربایجان قرار دارد مجموعه‌ها، نمادهای یادبود، و گل‌کاری های آن هر بیننده‌ای را مجذوب می‌کند. مقبره اشخاصی مانند رشید بهبوداُوا، شوکت محمدوا، مسلم ماقومایِوا، حیدر علیِوا و ... در آن واقع است. بازدید از این خیابان رایگان است. فقط نبایستی روی قبور راه بروید و با احترام با قبور برخورد کنید.

      شهید لر خیابانی و پارک داغ اوستو (پارک کوه سنگی):

      خیابان شهیدلر

      مقبره شهیدان گمنام که توسط امپراتوری شوروی در بیست ژانویه به شهادت رسیده‌اند در انتهای این خیابان قرار دارد که منتهی به یک منظره کلی و زیبا از باکو می‌شود، از این مکان می‌توانید ساحل دریای‌کاسپین(خزر) و کل شهر باکو را ببینید.

      مراکز فرهنگی و هنری

      • مرکز بین‌المللی موسیقی مقامی (موغام ائوی):

      این مرکز در ساختمانی به شکل تار (از بالا) واقع شده است، در این ساختمان بسیار زیبا، کنسرت‌های موسیقی موغام (Muğam evi) برگزار می‌گردد، همچنین مسابقه موسیقی مقام در این مرکز برگزار می‌شود. مجسمه‌ها و شرح حال بزرگان موسیقی مقام به شکل زیبایی در این مرکز ترسیم شده است. این مرکز در پشت ساختمان موزه فرش واقع است.

      • مرکز فرهنگی حیدرعلیئو:

      ساختمان این مرکز مدرن به شکل امضای حیدر علیئو، رئیس‌جمهور فقید آذربایجان است و توسط زاهاحدید، معمار زن بریتانیایی-عراقی ساخته شده است. در آن موزه حیدرعلیئو ، سالن کنفرانس، مراکز آموزشی و ... مشغول به فعالیت هستند.

      سینما و تئاتر[

      • ساختمان تئاتر عروسکی:

      این ساختمان در نبش خیابان نِفت‌چی‌لَر واقع در پارک ساحلی بلوار می‌باشد. ساختمانی با نمای سفید و زرد که عروسک‌های در ورودی آن قرار دارد. این ساختمان با دریا ۲ دقیقه و با مرکز پیاده‌روی شهر ۵ دقیقه با پای پیاده فاصله دارد.

      • سینما نظامی:

      آذربایجان اولین کشور مسلمان است که در آن فیلم ساخته شده است.این ساختمان که یکی از قدیمی‌ترین سینماهای این کشور می‌باشد در سال ۱۹۳۴ساخته شده و در سال ۲۰۱۱ به شکلی اساسی تعمیر و مدرن‌سازی شد.این سینما دارای پنج طبقه می‌باشد که در هر طبقه امکانات مجزایی وجود دارد.

      زیارتگاه‌ها و اماکن مذهبی

      • مسجد تَزَه‌پیر:
      مسجد تزه‌پیر

      این مسجد که از زیبایی نادری در بین تمامی مساجد جهان برخوردار است، دارای قدمتی بیش‌از صد سال بوده و در محله یاسامال باکو،کوچه میرزا فتحعلی آخوندُو و در نزدیکی دریای کاسپین(خزر) قرار دارد. این مسجد به عنوان مرکز مسلمانان قفقاز نیز انتخاب شده است. مساحت این مسجد در حدود ۱۴۰۰متر مربع بوده که با حیاط آن به بیش از ۴،۰۰۰ متر مربع می‌رسد. در گنبد این مسجد از فلز طلا نیز استفاده شده است و دارای سی‌ودو چلچراغ گران‌قیمت است. مسجد تزه‌پیر دارای یک کتابخانه با ۶،۰۰۰ جلد کتاب و یک سالن کنفرانس نیز می‌باشد.

      • امامزاده بی‌بی هیبت:

      بی‌بی هیبت خواهر امام‌رضا(ع) است که مقبره وی در باکو واقع است.بنای امامزاده بی‌بی هیبت توسط حکومت شیروانشاهان نهاده شده و در سال ۱۹۹۰میلادی تعمیرات اساسی در آن صورت گرفته است،زیرا توسط امپراطوری شوروی ویران گردیده بود. این امامزاده دارای دو گنبد و دو مناره است و در محله سبایل باکو، قصبه بی‌بی هیبت در جاده سالیان قرار دارد.

      • مسجد حیدر باکو:

      این مسجد عظیم که بزرگترین مسجد قفقاز نیز می‌باشد در محله بینَقَدی واقع در شمال غربی شهر باکو قرار دارد که در سال ۲۰۱۵توسط الهام علیو بناشده و در آن بزرگترین فرش ماشینی جهان نیز قرار دارد. مسجد بزرگ حیدر دارای چهار مناره و دو گنبد بسیار بزرگ بوده که ارتفاع مناره‌ها نودوپنج متر و گنبد اصلی پنجاه‌وپنج و گنبد کوچک‌تر سی‌وپنج متر است، که در کناره‌های به آیات قرآن مزیّن گردیده است.

      • مسجد شهیدلر:این مسجد در سال ۱۹۹۰میلادی و در خیابان شهیدلر ساخته شده است.بر روی دیواره‌های این مسجد آیه ۱۵۴ سوره مقدس بقره به دو زبان عربی و تُرکی آذربایجانی نوشته شده است. نام دیگر این مسجد، مسجدِ تُرک می‌باشد.
      • مسجد حاجی جاواد:
      مسجد حاجی جاواد

      این مسجد که در سال ۱۹۱۲ ساخته شده است، در کوچه آبدوللا شائیق در مرکز شهر باکو قرار دارد.این مسجد که توسط کُفار بولشوییک روس آسیب‌های جدی دیده بود،در سال ۲۰۱۷ میلادی دوباره از نو ساخته شد. مساحت این مسجد در حدود ۱۲۰۰ متر مربع، ارتفاع گنبد آن ۱۸ متر و ارتفاع مناره‌ آن ۳۳٫۷ متر است. داخل مسجد و کناره‌های گنبد و گلدسته‌ به آیات مقدس قرآن کریم و هنر نقاشی آذربایجانی مزین گردیده‌ است. این مسجد دارای دو طبقه جداگانه برای مردان و زنان بوده و در آن سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مدرن تعبیه گردیده‌اند.

      • مسجد حاجی شهلا
      • مسجد اژدر بَی
      • مسجد صدرک
      • مسجد شاه ایچری شهر:

      مسجد شاه جزئی از آثار به جای مانده متعلق به دوران شیروانشاهان است که در سال ۱۴۴۱میلادی ساخته شده و هم‌اکنون به صورت موزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. مسجد شاه ایچری‌شهر دارای دو گنبد و یک گلدسته در شمال‌شرقی آن است و همچنین باید افزود که درون مسجد به شکل زیبایی آیینه‌کاری شده است. مسجد دارای دو قسمت مجزا برای خانم‌ها و آقایان بوده است. در بنای این مسجد از سنگ‌های گرانقیمتی همچون فیروزه به مقدار زیادی استفاده شده است.

      • کلیسای آلمانی خیلاسکار:

      این کلیسای باشکوه و زیبا در خیابان ۲۸ مِی شهر باکو قرار داشته و حدفاصل سال‌های ۱۸۹۶ تا ۱۸۹۹ توسط آلمان‌ها بنا شده است.

      کاخ‌ها

      • کاخ گولوستان:
    •  

      این کاخ که در سال ۱۹۸۰ساخته شده است،در نزدیکی پارک داغ اوستو و در جنوب‌غربی شهر (خیابان ایستیقلالیات) بر روی بلندی قرار دارد به‌طوری که بیشتر شهر باکو و دریای خزر به خوبی از بالای آن معلوم است. از رویدادهای مربوط به این کاخ می‌توان به کنفرانس‌های بین‌المللی و مراسم ازدواج لیلا علیوا، دختر ارشد رئیس‌جمهور آذربایجان اشاره کرد.

      موزه‌ها

      • موزه فرش (Xalça muzeyi): موزه فرش واقع در ساختمانی بسیار زیبا به شکل فرش لوله شده در پارک ساحلی بلوار قرار دارد که بزرگترین و اولین موزه فرش در جهان نیز می‌باشد. این ساختمان با نمای برنزی و با طرح‌های فرش نزدیک ساحل و چرخ فلک بزرگ شهر قرار دارد.
      • موزه سنگ باکو:

      این موزه در سال ۲۰۱۵میلادی از طرف بنیاد حیدر علیو در خیابان احد یاقوبُو در نزدیکی ایچری شهر ساخته شده است. در این موزه انواع سنگ‌های مختلف که از نواحی مختلف جمهوری آذربایجان جمع‌آوری شده‌اند در معرض نمایش قرار گرفته‌اند.

      • موزه ادبیات نظامی گنجوی:

      موزه ادبیات نظامی گنجوی

      این موزه که بزرگترین موزه ادبیات در کشور جمهوری آذربایجان می‌باشد در سال ۱۹۴۵ میلادی تأسیس گردیده است که کتاب‌ها و مجسمه‌ها شعرایی را که از جمهوری آذربایجان کنونی برخاسته‌اند به نمایش گذاشته است، از جمله آنها میتوان به نظامی گنجوی، خاقانی شیروانی، ملامحمد فضولی ، عمادالدین نسیمی، شاه اسماعیل ختایی، ملا ولی ودادی ، ملا پناه واقف، صمد وورغون، حسین جاوید، میرزا فتحعلی آخوندُو و... اشاره نمود.این موزه در خیابان استقلالیات در جنوب غربی باکو قرار دارد.

      مناطق تاریخی

      • منطقه ایچری شهر

      منطقه ایچری شهر (داخل شهر) برای علاقمندان به بافت سنتی و قدیمی شهر.

      امکانات: به صورت سنگ‌فرش می‌باشد. بنای قلعه دختر اینجاست؛ که ورودیه دارد و با تهییه بلیط به داخل محوطه وارد می‌شوید.

      دیدن مغازه‌هایی که صنایع دستی می‌فروشند. این صنایع شامل (انواع فرش‌ها، گلیم، ورنی،ظروف نقره و مس، لباس‌های سنتی آذربایجانی ، عروسک و...)- انواع غذاهای محلی و سنتی، و ابزارات موسیقی. بازدید از حمام مشهدی و باقیمانده کاخ شیروان شاهان. چشیدن کباب‌های که روی ذغال پخته می‌شود و ایستادن کنار تنور و تماشای پختن مراحل نان. تماشای برنامه‌های موسیقی البته در زمان‌های خاص مثل عید نوروز.

      • منطقه تاریخی قوبوستان (خارج شهر)

      اگر به تاریخ علاقه‌مندید می‌توانیم بگوییم که سنگ نوشته‌های قوبستان نظر شما را جلب خواهد کرد.

      • آتشگاه (خارج شهر)

      جاذبه‌های طبیعی

      • پارک ساحلی بلوار

      پارک ساحلی بلوار (داخل شهر) جایی دنج و آرام برای تفریح می‌باشد. امکانات: فضای سبز- وسایل برقی برای بازی- قطار (در زمستان) در داخل محوطه پارک- کشتی (در بهار و تابستان) و مواقعی که دریا طوفانی نباشد. رستوران‌های متعدد با انواع غذاها و نوشیدنی‌ها. مرکز خرید بزرگ در چندین طبقه (شامل رستوران، وسایل بازی، انواع لباس، کیف و کفش، لوازم خانگی، و...) و فواره‌های موزیکال هیجان انگیز.

      • تارگوایا میدان فواره‌ها (خیابان نظامی)

      اگر علاقمند به ساختمان‌های قدیمی شهر هستین و پیاده‌روی را هم دوست دارید. این یک پیشنهاد رمانتیک برای شما است. ساختمان‌هایی به سبک روم و با نور پردازی مدرن که هر رهگزری را به خود جلب می‌کند. نمایش با شکوه فواره‌ها و خرید کردن از بهترین مارک‌های دنیا.

      • منطقه نوخانی (خارج شهر)

      اگر به دریا و ساحل علاقه دارید و از گرمای تابستان خسته شده‌اید ما شما را به این منطقه دعودت می‌کنیم. وجود هتل‌ها و ویلاهای مختلف با امکانات عالی پذیرای شما در این منطقه زیبا خواهد شد. چشیدن انواع غذاهای محلی و دریایی، موج سواری و هزاران امکانات متنوع به شما کمک خواهد کرد که از بودن در این شهر زیبا لذت ببرید.

      پول

      حتما حواستان به نرخ دلار و قیمت مانات باشد بخصوص در ایام عید داخل فرودگاه چند صرافی وجود دارد که اعلام میکنند صرافی های داخل شهر بسته هستند که شیوه ایست برای جذب گردشگران که اگر نرخ مانات را ندانید کلاه بزرگی سرتان خواهد رفت. افرادی هم در داخل ایچری شهر و مراکز خرید بزرگ و درب هتلها هستند برای تبدیل کردن دلار. پیش از هر گونه اقدام برای تبدیل ارز لازم است حتما از قیمت مانات مطلع باشید.

      خرید کردن

      اگر می‌خواهید اجناس برند بخرید، سعی کنید فروشگاه‌هایی که حراج اعلام کرده‌اند را شناسائی کنید و از آن‌ها خرید کنید در غیر اینصورت به امید تخفیف و یا چانه زدن وارد فوشگاه نشوید (در فروشگاه‌های برند باکو چانه زدن اصلاً معنا ندارد).

      اگر می‌خواهید اجناسی از فروشگاه‌های غیر برند و بازار تهیه کنید، بازار صدرک و بینه را پیشنهاد می کنیم. در اینجا می‌توانید چانه زنی کنید، اما کیفیت اجناس از چین تا ترکیه متغیر است.

      • مرکز خرید میدان ۲۸:

      این مرکز در میدان ۲۸ می واقع شده است. برندهای مختلف را می‌توانید در این مرکز پیدا کنید، دسترسی به این مرکز از طریق ایستگاه اتوبوس و مترو و تاکسی مقدور است. این مرکز خرید در وسط شهر باکو کنار ایستگاه راه آهن و مترو ۲۸ واقع شده است. پیاده تا ساحل و بلوار ۲۰ دقیقه و تا میدان فواره لر ۱۰ دقیقه راه است.

      • مرکز خرید پارک بلوار (park bulvar):

      در ساحل خزر و وسط پارک ساحلی بلوار واقع شده است. این مرکز درست روبروی هتل هیلتون قرار دارد. اگر در پارک ساحلی قدم می‌زنید و از دور هتل هیلتون (نمای شیشه‌ای و آبی) را ملاحظه کنید می‌توانید این مرکز خرید را پیدا کنید.

      این مرکز خرید بسیار لوکس و بسیاری از برندها در این مرکز می‌باشد. طبقه آخر این مرکز رستوران و شهربازی کودک واقع شده است.

      • مرکز خرید تارگوا (میدان فواره‌ها یا فواره لَر):

      چندین خیابان قدیمی و سنگ‌فرش که به هم متصل شده است و فواره‌های آب و آب نماهای زیادی در این خیابان‌ها دیده می‌شود. تمامی برندها در این خیابان و کوچه‌های منتهی به آن شعبه دارند.

      این خیابان هم فال است و هم تماشا، در تمام ساعات روز و تا پاسی از شب مملو از جمعیت است که برای پیاده‌روی و خرید آمده‌اند.

      • مرکز خرید صدرک:

      تمامی کالاهایی که از کشورهای دیگر مثل چین، ترکیه، روسیه، آمریکا و ... وارد آذربایجان می‌شود در یک بازار بزرگ بنام صدرک تجمیع می‌شود و سپس به تمامی نقاط آذربایجان توزیع می‌شود.

      مساحت این بازار، بسیار بزرگ و بازدید از آن در یک روز غیرممکن است، اگر می‌خواهید اجناس ارزان قیمت از بی کیفیت تا با کیفیت تهیه کنید این بازار پیشنهاد می‌شود.

      • مراکز خرید عمده و بزرگ و ارزان: (خارج از شهر)
      1. بینا: انواع جنس‌های ترک، تایلند، چین، هند، روسیه (انواع لباس- لوازم خانگی و ...)
      2. صدرک: انواع جنس‌های ترک، تایلند، چین، هند، روسیه (انواع لباس- لوازم خانگی و ...)
      • مراکز خرید مارک دار- لوکس: (داخل شهر)
      1. تارگوی: انواع لباس- لوازم آرایشی و بهداشتی- صنایع دستی، کیف و کفش زنانه (انواع مارک‌های اروپایی)
      2. آف مال: انواع لباس- لوازم آرایشی و بهداشتی- کیف و کفش (انواع جنس‌های اروپایی)
      3. مغازه‌های بولوار شهر: انواع لباس- لوازم آرایشی و بهداشتی- کیف و کفش- لوازم خانگی
      4. مرکز تجاری پارک بلوار: انواع لباس- لوازم آرایشی و بهداشتی- کیف و کفش (انواع جنس‌های اروپایی)
      5. مرکز تجاری ۲۸: انواع لباس- لوازم آرایشی و بهداشتی- کیف و کفش (انواع جنس‌های اروپایی)
      6. مرکز تجاری مترو پارک: انواع لباس- لوازم آرایشی و بهداشتی- کیف و کفش (انواع جنس‌های اروپایی)
      7. آی گون سیتی: انواع لباس- لوازم آرایشی و بهداشتی- کیف و کفش (انواع جنس‌های اروپایی)
      • مراکز خرید داخل شهر (قیمت متوسط)
      1. شرق بازاری: انواع جنس‌های ترک، تایلند، چین، هند، روسیه (انواع لباس- لوازم خانگی و ...)
      2. بازار خالقلار دوستلوغو: انواع لباس- لوازم آرایشی و بهداشتی- کیف و کفش (انواع جنس‌های اروپایی)
      3. بازار گنجلیک: انواع لباس- لوازم آرایشی و بهداشتی- کیف و کفش (انواع جنس‌های آذربایجانی)
      • بازار مراکز صنایع دستی:
      1. بازار سنتی (صنایع دستی) در ایچری شهر
      2. خالچا بازاری (بازار فرش و گلیم) در بازارهای بینا و سدرک
      3. لباسها و سوغاتی محلی در منطقه تاریخی ایچری شهر
      • فروشگاه‌های زنجیره‌ای
      1. مک دونالد (غذای آماده): با بیش از ده‌ها شعبه در مناطق مختلف شهر باکو
      2. کی اف سی (غذای آماده): با بیش از ده‌ها شعبه در مناطق مختلف شهر باکو
      3. زنجیره نپتون: (انواع مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی و...) با بیش از ده‌ها شعبه در شهر باکو
      4. کاسپین: (انواع مواد غذایی، آرایشی، لوازم خانگی، پوشاک و...) با بیش از ده‌ها شعبه در شهر باکو

      خوردن

      اگر می‌خواهید یک میان‌وعده و یا چای با کیک و شیرینی بخورید رستوران MADO و Klori ts پیشنهاد می‌شود که در خیابان تارگووی واقع شده‌اند.در مجموع هزینه خورد و خوراک در شهر باکو زیاد نیست.به طور مثال شما می تونید در تمام نقاط شهر به دنبال مغازه های کوچکی باشید که دونر کباب می فروشن و با پرداخت 2 منات می تونید از خوردن این ساندویچ های خوشمزه که غالبا از گوشت مرغ و گاو تهیه شده لذت ببرید.یا به طور مثال اگر علاقه من به فست فود هستید،می تونید به میدان فواره ها تشریف ببرید و از مک دونالد درخواست غذا بدید.در این رستوران،هزینه غذا ها از 5 منات شروع میشه به بالا.

      بودجه

      1. رستوران البارا
      2. گروه رستوران‌های سانتینو
      3. رستوران واپیانو
      4. رستوران فیروزا
      5. رستوران چینار
      6. رستوران چاناک گالا
      7. رستوران شکی

      قیمت مناسب

      طبقه آخر تمامی مراکز تجاری در باکو (مرکز تجاری ۲۸ و پارک بلوار) اختصلصی به رستوران کشورهای مختلف دارد که قیمت‌ها مناسب و سر در همه رستوران‌ها ذکر شده است. کسانی که می‌خواهند در هزینه غذا صرفه جویی کنند از این مراکز استفاده کنند.

      قیمت بالا

      در خیابان تارگوا (فوارلر) رستوران‌های زیادی وجود دارد. بخصوص اگر رستوران خاص و گران‌قیمت می‌خواهید در کوچه و پس کوچه‌های تارگوا می‌توانید پیدا کنید.

       

مشخصات کشور

قاره: اروپا
پایتخت: باکو
زبان رسمی: ترکی آذربایجان
جمعیت: ۱۰٬۱۳۰٬۱۰۰
واحد پول: منات
ولتاژ: ۲۳۰

شهرهای مهم

اطلاعات ویزا

انواع ویزا برای ورود به باکو

برای اتباع خارجی و افراد فاقد تابعیت که قصد سفر به جمهوری آذربایجان را دارند 2 نوع ویزا صادر می‌شود: ویزای ورود و ویزای ترانزیت. شرایط صدور هر کدام از این ویزاها به این شرح است:

1- ویزای ورود

مدت اعتبار این نوع ویزا برای یک بار ورود و خروج 90 روز از تاریخ صدور است، با این ویزا فقط یک ماه اجازه اقامت در این کشور و باکو را دارید.

  • ویزای ورود عادی (یک بار ورود): صاحبان این ویزا در طول مدت اعتبار ویزا فقط یک بار می‌توانند به قلمرو کشور جمهوری آذربایجان ورود و خروج داشته باشند.

اگر تمایل دارید به صورت توریستی وارد باکو بشوید، به این نوع ویزا نیاز دارید.

شما می‎توانید ویزای یک بار ورود باکو را با شرایط زیر بگیرید:

  • ویزای باکو الکترونیکی عادی:
    • صدور این ویزا 3 تا 5 روز کاری زمان خواهد برد.
  • ویزای باکو الکترونیکی فوری:  
    • صدور این ویزا 24 ساعت زمان خواهد برد.
  • درخواست ویزا بصورت لیبل:  انتظار برای دریافت ویزا بصورت لیبل دار7 تا 10 روز کاری است. (این ویزا هنوز صادر نمی‌شود.)

2- ویزای کثیرالورود (چندبار ورود)

مدت اعتبار این نوع ویزا از زمان صدور حداکثر تا 2 سال تعیین می‌شود. صاحبان این ویزا می‌توانند در طول مدت اعتبار آن به دفعات به قلمرو کشور جمهوری آذربایجان ورود و خروج داشته باشند. 

به طور کلی، مدت اقامت در کشوری که در ویزا درج شده است تنها در طول دوره اعتبار ویزا قابل استفاده است. چنانچه در طول دوره اعتبار ویزا استفاده‌ای از آن نشود، ویزا از درجه اعتبار ساقط می‌شود.

3- ویزای ترانزیت (یک یا دو بار ورود)

  • این نوع ویزا برای این افراد صادر می‌شود: اتباع خارجی و افراد فاقد تابعیت که برای رسیدن به کشوری ثالث قصد عبور از اراضی جمهوری آذربایجان را دارند.
  • مدت اعتبار ویزای ترانزیت از تاریخ صدور حداکثر تا 30 روز و مدت مجاز اقامت در کشور حداکثر تا 5 روز تعیین می‌شود. مدت اعتبار و اقامت ویزای ترانزیت با در نظر داشتن این عوامل تعیین خواهد شد: نوع وسیله نقلیه اعم از زمینی، هوایی، دریایی، ریلی و سایر وسایل نقلیه، مسیر مورد استفاده در عبور از کشور، و زمان مورد نیاز برای طی آن مسیر.

نکته: به طور کلی، مدت اقامت در کشوری که در ویزا درج شده است تنها در طول دوره اعتبار ویزا قابل استفاده است. چنانچه در طول دوره اعتبار ویزا استفاده‌ای از آن نشود، ویزا از درجه اعتبار ساقط می‌شود.

مدارک :

مدارک مورد نیاز برای ویزای الکترونیک (فوری و عادی):

  • اسکن با کیفیت از دو صفحه ابتدایی گذرنامه با اعتبار حداقل 7 ماه

مدارک مورد نیاز برای ویزای لیبل دار:

  • اصل گذرنامه با اعتبار حداقل 7 ماه
  • عکس 3.4 جدید با پس زمینه سفید
  •